Euro-Wood recomanda: Tratamentul corect al ferestrelor si usilor din lemn

Cheia succesului = o montare perfecta + o intretinere cu produse de calitate + controlul periodic al peliculei de vopsea + aerisirea zilnica a incaperilor

Agentii atmosferici cum ar fi soarele, vantul, umiditatea, schimbarile bruste de temperatura, precum si agentii biologici, ciupercile si mucegaiul pot provoca daune atat estetice, cat si structurale. Tratamentul corect al ferestrelor si usilor de agentii de degradare, este de o importanta capitala pentru a asigura o viata lunga tamplariei din lemn.

In acest sens ADLER a dezvoltat cel mai modern sistem de vopsire pentru ferestre si usi din lemn, precum si produse pentru curatare si intretinere, ce garanteaza o viata lunga tamplariei, cu un efort minim si un acelasi aspect frumos si cald ca la inceput dupa multi ani de intrebuintare. (vezi Brosura de prezentare)

1. Specialistii Euro-Wood va recomanda sa acordati atentie, inca de la montarea ferestrelor si usilor de catre producatori, la urmatoarele aspecte:

– tamplaria sa fie protejata de ambalaj pana in momentul montarii pe tocul fals;

– protejati cu grija suprafetele de contactul cu tencuiala sau vopsea. Recomandam utilizarea unor protectii pentru tencuiala;

– pentru a proteja ferestrele si usile folositi numai benzi Tesa-Band 4438 sau 4838, Scotth Brand Tape, Brand 2090 su KIP 308 special;

– banda adeziva trebuie indepartata cu grija si acordand o atentie sporita, in maxim doua saptamani de la aplicare. Pentru indepartarea benzii adezive nu utilizati obiecte ascutite;

– umiditatea structurala trebuie redusa complet cu ajutorul aerisirii incaperii, doar in acest fel se evita distrugerea filmului de vopsea datorat unei absortii excesive a umiditatii. In santiere, pe parcursul lunilor de iarna, recomandam incalzirea si ventilarea spatiilor si simultan, o ventilare fortata. Mai ales in cazul aplicarii tencuielii este necesara o aerisire de mai multe ori pe zi.

2. Ingrijirea ferestrelor si usilor din lemn este o conditie necesara pentru ca suprafata sa se mentina intacta peste ani. Pentru a reduce la minim cheltuielile de intretinere si a garanta rezultate excelente tehnicienii Euro-Wood va recomanda sa folositi kit-ul ADLER pentru intretinere adecvata, simpla si eficienta, atat pentru ferestre si usi vopsite cu cicluri transparente, cat si opace. Curatarea ferestrelor din lemn se face in doua etape folosind kit-ul Pflegeset Plus:

– se curata suprafata tamplariei cu apa calda, dupa care cu ajutorul unui burete special pe care il gasiti in kit se indeparteaza orice urma de murdarie.

– se aplica produsul Top-Finish in strat subtire si uniform pe suprafata curata si uscata in prealabil.

Pentru curatarea usilor din lemn specialistii Euro-Wood recomanda utilizarea kit-ului Adler Hausturenpflegeset, tot in doua etape: prima este de curatare a suprafetei din lemn cu apa si stergere cu Door-Cleaner, apoi se pulverizeaza produsul Adler Door-Finish si dupa aproximativ 10 minute de uscare suprafata poate fi curatata cu o laveta speciala. Pentru un efect marit repetati procesul din etapa a doua.

3. Verificati periodic daca fereastra sau usa dumneavoastra are daune mecanice provocate, de exemplu, de o grindina puternica sau de animalele de companie, etc. Daca identificati un defect, albirea sau aparitia unei zone gri in pelicula de lac folositi kiturile de intretinere prezentate mai sus.

4. Aerisiti bine incaperile, astfel obtineti un mediu sanatos si confortabil in care sa traiti, reduceti costurile de incalzire, preveniti formarea ciupercilor si a mucegaiului in casa Dumneavoastra, prelungiti durata de viata a tamplariei din lemn stratificat.

Cladirile noi si cele reabilitate dupa ultimele standarde se disting printr-o izolatie termica foarte buna, ferestrele si usile moderne sunt executate din lemn cu grosimi mari ce nu permit pierderea de energie sau o aerisire naturala. Acest lucru provoaca condens pe sticla ferestrei, picaturile de apa pot aluneca de-a lungul ferestrei si se pot infiltra intre lemn si foaia de sticla, lucru ce determina formarea ciupercilor si a mucegaiului. Evitati totul aerisind zilnic 1-5 minute de 3-4 ori pe zi, cel mai bine printr-o aerisire in diagonala a casei. Umiditatea in interiorul incaperii nu trebuie sa depaseasca 60%.

Euro-Wood va ofera solutia completa pentru renovarea ferestrelor si usilor din lemn; puteti sa asigurati astfel un aspect proaspat si o viata lunga tamplariei Dumneavoastra.

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:


captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus. Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul Euro-Wood recomanda: Tratamentul corect al ferestrelor si usilor din lemn

Vreau sa multumesc pentru sprijin  domnului Iulian Lupu. Am avut o comanda de vopseluri si am primit-o exact cum a promis si in termen. Pentru tineretea si devotamentul lui îl felicit si inca o data multumiri.

Vantu M. iunie 10, 2019

<< Anterior
Urmator >>