Euro-Wood – actionar la Bursa de Fericire, un proiect Daruieste Viata

“Stimate domnule Florentin Patriche,

Va multumim ca ati ales sa investiti din nou la Bursa de Fericire. Gestul dumneavoastra ne da curajul sa facem planuri pentru noi proiecte indraznete in beneficiul copiilor si adultilor aflati in dificultate si ne ajuta sa le finalizam pe cele in derulare.”


 

Euro-Wood susţine inventivitatea! Am răspuns chemării lui Toma Chiruta şi suntem alături de echipa Fuse.

“Suntem un grup de 13 elevi ai Colegiilor National si Costache Negruzzi din Iasi, alcatuind echipa Fuse, pasionati de de fizica, inginerie, IT si tehnologie. Ne propunem sa reprezentam Romania la concursul international First Tech Challenge.

First Tech Challenge este o competitie in care echipele participante trebuie sa construiasca, si sa programeze roboti, ce mai apoi vor concura intre ei. Participantii isi dezvolta astfel abilitatile STEM (Stiinta, Technologie, Inginerie, Matematica), si pun in aplicare diverse principii ale ingineriei. De asemenea, echipele sunt nevoite sa se promoveze pentru a-si acoperi costurile necesare participarii.

Desi echipa Fuse este nou infiintata, aceasta inglobeaza si membri mai experimentati, ce au participat deja in doua editii anterioare ale concursului. In editia Velocity Vortex, vechea echipa, Iris CNR, a obtinut o calificare la etapa internationala, iar in cea de a doua editie, Relic Recovery, a ajuns pana in semifinalele de la Bucuresti, singura piedica intalnita, fiind defectarea unui modul de comanda.

Solicitam sprijinul dumneavoastra deoarece constructia unui robot suficient de performant necesita achizitionarea unor unelte si piese costisitoare. Doar asa putem avea incredere ca vom intocmi un mecanism suficient de bine echipat din punct de vedere tehnic, pentru a ne putea asigura calificarea la etapele avansate ale concursului. Suntem extrem de motivati sa ajungem la faza internationala din America, si sa devenim astfel un exemplu demn de urmat pentru toti tinerii pasionati de tehnologie si inginerie.

In opinia noastra acest concurs nu promoveaza numai STEM, ci si capacitatea de a fi un antreprenor de succes.

Robotica reprezinta viitorul tehnologiei, informatica si electronica dezvoltandu-se exponential, pe zi ce trece. Pe termen lung, ne propunem sa contribuim cu ideile, efortul concentrat si creativitatea noastra la schimbarea in bine a lumii, facand, in acelasi timp ceea ce ne place si ne pasioneaza.”

Echipa de elevi „RO 128 Fuse” din Iasi s-a aflat printre castigatorii etapei nationale a Concursului international „First Tech Challenge”, dupa ce s-a duelat cu peste 2.000 de elevi din 132 de licee.  Afla mai mult pe Ziarul de Iasi.


MagiCAMP ofera “JOACA LA GREU” in tabere de vara special organizate pentru copiii cu afectiuni oncologice, cu arsuri grave (ConnectivCAMP) si care au pierdut pe cineva drag (BlueCAMP). De la 32 de copii in 2014 la 270 de copii in 2018, tabara MagiCAMP creste si are nevoie de sustinerea noastra pentru a putea ajuta micutii ce isi petrec o mare parte din copilarie in spitale.

MagiCAMP a devenit comunitate de OAMENI BUNI care se implica pentru a face bine. Companii mari si mici, angajati ai companiilor, oameni care doneaza individual prin diferite metode, voluntari, jurnalisti si organizatori de evenimente aduc cate o mana de ajutor zi de zi pentru a oferi sprijin psihologic si material copiilor bolnavi de cancer. Astfel, Asociatia MagICAMP a dezvoltat proiecte care sa ii sustina in mai multe moduri:

MagicHOME: adapostul parintilor copiilor cu afectiuni oncologice

MagicBOX: un colet lunar cu produse de baza care sa sprijine familiile secatuite financiar din cauza unui diagnostic oncologic

MagicTICKET: o vacanta pentru intreaga familie a unui copil bolnav de cancer ca sa se reuneasaca dupa lunile lungi de separare

Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Copii: terapie individuala pentru copiii cu diagnostic oncologic si parintii lor & grupuri de sprijin pentru parinti in sectiile de onco-pediatrie

Fondul de Urgenta: Un buget special destinat nevoilor specifice (mancare, vitamine, consumabile) ale parintilor si copiilor internati in sectiile de onco-pediatrie din Bucuresti.


 Echipa Euro-Wood este alaturi de Asociatia Pro Ruralis in sprijinirea educatiei copiilor din mediul rural.

“Principala activitate a Asociatiei Pro Ruralis este aceea de a sprijini copiii din mediul rural, din jud. Iasi, sa-si continuie studiile la scoli de elita din Iasi, fie la gimnaziu, fie la liceu. Pentru a fi admisi in cadrul proiectului “Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta ridicat”, criteriile sunt urmatoarele: sa fie din mediul rural, sa aiba media anuala minimum 9 si o conditie materiala modesta (600 roni pe fiecare membru de familie), fapt ce reiese din ancheta sociala pe care familia o solicita de la Primaria comunei. Pe parcursul studiilor, elevii bursieri trebuie sa se mentina cu media peste 9, in fiecare an reactualizand ancheta sociala.

Bursa este de 800 euro pe an scolar (10 luni), deci 80 de euro pe luna. Din bursa sunt platite masa si cazarea la caminul scolii unde elevii invata. Banii provin din sponsorizari, asociatia este nonprofit si nu desfasoara activitati economice. Cu ajutorul unui grup de profesori voluntari, elevii beneficiaza de pregatire suplimentara pentru examenele nationale si sunt angrenati in activitati educative si de voluntariat.”


Euro-Wood isi creste numarul de actiuni la Bursa de Fericire, un proiect Daruieste Viata

“Stimate domnule Florentin Patriche,

Va multumim ca ati ales sa investiti din nou la Bursa de Fericire. Gestul dumneavoastra ne da curajul sa facem planuri pentru noi proiecte indraznete in beneficiul copiilor si adultilor aflati in dificultate si ne ajuta sa le finalizam pe cele in derulare.

Asa cum stiti, ne dorim investitori responsabili cu investitia lor si informati. Nu uitati sa urmariti ce se intampla cu investitia dumneavoastra, pe site-ul www.bursadefericire.ro sau pe pagina noastra de Facebook, Bursa de Fericire.

Echipa de la Bursa de Fericire va multumeste.”

Vreau sa multumesc pentru sprijin  domnului Iulian Lupu. Am avut o comanda de vopseluri si am primit-o exact cum a promis si in termen. Pentru tineretea si devotamentul lui îl felicit si inca o data multumiri.

Vantu M. iunie 10, 2019

<< Anterior
Urmator >>