Uleiul pentru lemn – de ce și cum îl folosim?

Frumusețea și naturalețea lemnului aproape că nu au înlocuitor atunci când vorbim despre construcția de case și cabane de munte, dar și a teraselor, chioșcurilor și a altor spatii de recreere deschise. Pentru păstrarea acestor calități însă, este nevoie de un tratament special al lemnului, care sa îi confere acestuia rezistență la factorii de mediu externi, precum și frumusețe, strălucire și păstrarea culorii naturale.

Din acest punct de vedere, Euro-Wood vine cu o gamă completă de produse pe baza de ulei pentru lemn și ceara, care să vă ajute sa păstrați calitățile naturale ale lemnului. Avem astfel la dispoziție tratamente complexe pe bază de ulei pentru lemn, care sunt recomandate pentru suprafețele expuse la exterior. Astfel, o cabană cu pereți din lemn masiv sau doar placați cu scândura de lemn va avea nevoie de astfel de tratamente periodic.

Tratamentul lemnului

Primul tratament va avea loc chiar la momentul edificării construcției, după care aceste operațiuni de tratare cu ulei pentru lemn vor trebui făcute periodic, ori de câte ori acest lucru se impune. De tratament cu ulei pentru lemn pot beneficia și băncile din parcuri sau din grădina proprie, precum și lemnul folosit la terase și garduri, care le vor asigura acestora o rezistentă sporita la condițiile de mediu.  Uleiul pentru lemn are marea calitate de a asigura o impermeabilizare totala a lemnului împotriva intemperiilor, protejându-l atât împotriva coroziunii cauzate de picăturile de ploaie, dar și la condiții extreme, precum căldura excesiva sau îngheț/dezgheț. Pe lângă acestea este un mod de finisare foarte popular, folosit peste tot în lume, având un proces de aplicare foarte simplu.

Sfaturi în utlizarea uleiului de lemn:

  • umiditatea lemnului înainte de aplicarea uleiului trebuie să fie între 12-14%
  • vopsirea lemnului este recomandată înainte de aplicarea uleiului. Baițurile utilizate trebuie să fie pe bază de apă sau solvent, pentru a nu reduce absorbția ulterioara a uleiului în lemn. Exista si varianta de ulei deja pigmentat
  • aplicarea se face cu pensula sau prin ștergere cu cârpa. După aplicare, excesul se îndepărtează prin ștergere.
  • suprafețele finisate cu ulei necesită întreținere. Cel puțin o dată pe an finisajul trebuie reîmprospătat.

Urmând aceste sfaturi și punând accent pe calitate, suntem aliații dumneavoastră în  păstrarea frumuseții lemnului indiferent de condițiile climatice și de anotimp.

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus.
Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera
circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul Uleiul pentru lemn – de ce și cum îl folosim?

Vreau sa multumesc pentru sprijin  domnului Iulian Lupu. Am avut o comanda de vopseluri si am primit-o exact cum a promis si in termen. Pentru tineretea si devotamentul lui îl felicit si inca o data multumiri.

Vantu M. June 10, 2019

<< Anterior
Urmator >>