Uleiul pentru lemn: cum il alegem si cum il folosim corect

Il preferi colorat? Sau natural? Sau poate ambele? Datorita uleiurilor de la ADLER se pot indeplini toate dorintele. Pe de o parte, structura naturală și aspectul foarte special al lemnului sunt păstrate, dar pe de altă parte, culoarea naturală a lemnului poate fi, de asemenea, îmbunătățită sau poate capata un aspect foarte deosebit. Am adunat cele mai bune sfaturi și trucuri pentru ca tu sa aplici uleiurile pentru lemn de la Alder cu succes pe suprafețele din lemn atat la interior cat și la exterior.

Ce ulei pentru lemn de exterior sa folosesc?

Fațadele, gardurile sau balcoanele neacoperite au nevoie de un strat protector care să le protejeze de umiditate, radiații UV, pete albastre, infestare cu ciuperci și insecte. Pentru aceasta va recomandam uleiul de protectie a lemnului  Pullex 3in1 Lasur. Impregnare, grunduire si lacuire cu un singur produs. Cu ajutorul Pullex 3in1 se obtin suprafete naturale, mate, cu o culoare uniforma. Produsul se caracterizeaza printr-o protectie foarte buna impotriva apei, o durabilitate mare, iar in timp suporta o degradare uniforma la intemperii.

Instrucțiuni pentru o aplicare corectă a uleiului pe suprafetele din lemn

Cu instrucțiunile noastre vă vom arăta cum să obțineți un finisaj modern si natural pe lemn cu echipamentul si uleiurile potrivite.

Pretratament

Straturile vechi sau reziduurile trebuie șlefuite înainte de aplicarea noului strat de ulei. Un șlefuitor orbital, o perie de sârmă  și un șmirghel sunt cele mai potrivite pentru aceasta. Odată ce toate reziduurile au fost îndepărtate, puteți începe să aplicati uleiul. Dacă lemnul dumneavoastră este gri, curatati-l cu  ADLER Clean Multi-Refresher iar daca acesta prezinta urme de alge, mușchi sau este infestat cu mucegai tratati-l cu Aviva Fungisan.

ulei pentru lemn sfaturi pretratament

Pensulă

Pentru uleiurile pe bază de solvenți aveți nevoie de o pensula rezistentă la solvenți precum Solvamaxx. Aceasta oferă rezultate optime de vopsire fără sa lase urme și este disponibila în lățimi de 50 mm și 100 mm. Pentru produsele pe bază de apă, utilizați o  pensula de vopsea pe bază de apă.

pensula potrivita pentru aplicarea uleiului pentru lemn sfaturi

Tratament pentru lemn

 Lemnul de exterior trebuie tratat pentru a-l  proteja de: petele albastre, ciupercile care distrug lemnul și infestarea cu insecte. Utilizați un  tratament de protecție pentru lemn pentru aceasta. Aplicați-l in strat  subțire pe lemn și apoi lăsați-l să se usuce bine (aprox. 12 ore).

Dacă preferați să tratati lemnul cu un produs pe bază de apă, vă recomandăm Pullex Aqua-IG. Acest lucru protejează, de asemenea, lemnul de ciupercile care distrug lemnul și de infestarea cu insecte. Lemnul de interior nu are nevoie de tratament, deoarece nu este expus dăunătorilor.

ulei pentru lemn sfaturi

Finisarea lemnului cu ulei la exterior

Pentru lemnul de exterior, avem o gama larga de uleiuri de protecție a lemnului pe bază de solvenți (de exemplu, Pullex Plus, Pullex 3in1, Pullex Silverwood) sau pe bază de apă (de exemplu, Pullex Aqua-Plus), precum și o mare varietate de culori. Cu toate acestea, sunt folosite de obicei culorile standard de lemn precum stejar, zada, pin, nuc sau castan. Dar și varianta albă este populară. Puteți găsi o selecție de 70 de culori la modă în  paletarul de culori ADLER stylewood. Structura lemnului rămâne întotdeauna vizibilă, adică finisajul are un aspect mat si natural. Pigmenții pătrund în lemn și formează la suprafață un strat semi-transparent, protector.

Asigurați-vă că aplicati fiecare ulei in doua straturi – cu un timp intermediar de uscare de aproximativ 12 ore. Când vopsiți în exterior, este de asemenea important să mențineți o temperatură moderată de 5° până la maxim 30° Celsius.

Alegeți uleiul astfel încât să poată “îmbătrâni” fără a face fațada să pară degradată. Culorile foarte deschise sunt susceptibile la contaminare și, eventual, la alge în timp. Riscul este cel mai mic pentru tonurile de gri. O astfel de fațadă poate face față cu ușurință intemperiilor și contaminarii cu agenti daunatori.

Majoritatea straturilor de ulei tind să se estompeze din cauza expunerii la ploaie și la UV. O culoare roșie tinde spre roze, un albastru mediu se întoarce spre albastru deschis. Înainte de a decide cu privire la culoarea fațadei, ar trebui să simulați schimbarea inevitabilă a culorii in felul urmator. Aplicati uleiul pe jumătate dintr-o placă de probă cu culoarea dorită și cealaltă jumătate cu aceeași culoare, dar diluată până la 70%, așa că îți faci o idee aproximativă despre cum va arăta culoarea în câțiva ani.

ulei pentru lemn sfaturi

Din cauza efectului radiațiilor UV provenite de la lumina soarelui, împreună cu umiditatea aflată în schimbare constantă, plus dilatarea  și contracția lemnului, elementele din lemn și straturile de protecție ale acestuia se degradează lent și, prin urmare, trebuie întreținute în mod regulat sau renovate dacă este necesar.

Durabilitatea uleiurilor pentru lemn depinde de diverși factori, cum ar fi:

– frecventa si intensitatea  intemperiilor,

– tipul de lemn,

– stresul mecanic

– culoare (culorile inchise dureaza mai mult decat cele deschise)

Rezumatul nostru dintr-o privire!

– Înainte de vopsire, șlefuiți reziduurile vechi cu o perie de sârmă sau hârtie abrazivă.

– Asigurați-vă că aplicati uleiul in 2 straturi.

– Utilizați tratament pentru lemn înainte de ulei, pentru protectie impotriva petelelor albastre, ciupercilor care distrug lemnul și infestarea cu insecte.

– Nu aveți nevoie de tratament  pentru lemn pentru interior; un ulei de interior este suficient.

– Asigurați-vă că reîmprospătați uleiul odată pe an.

Pentru mai multe detalii ne poţi suna la 0728 718 718 sau trimite-ne un mesaj.

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:


captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus. Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul Uleiul pentru lemn: cum il alegem si cum il folosim corect

Intr-adevar, o echipa unde se imbina foarte bine prieteniile, colaborarile, colegialitatea, performanta si respectul! Ca fost angajat al firmei Euro Wood, va multumesc ca ati pus una dintre cele mai solide fundatii din cariera mea si mi-ati oferit momente de calitate pe care le pastrez cu drag si acum (dupa 12 ani)! Euro-Wood a ramas familia mea din Iasi, chiar daca ne despart mii de km! Va doresc sa ramaneti la fel de speciali si sa oferiti performanta si incredere pe toate planurile!

Mihaela C. octombrie 29, 2021

<< Anterior
Urmator >>