Tendintele de design interior din 2024

Cum vor arata casele noastre in 2024? Acest lucru este ilustrat de raportul anual 1stDibs, care a implicat 624 de designeri de interior din intreaga lume pentru a defini noile tendinte.

„Preferintele de culoare se schimba, identitatile modelelor au evoluat si o mare parte din ceea ce am vazut in tendinte pe retelele sociale anul trecut ar putea să nu mai fie acceptate.” A spus directorul editorial al 1stDibs.

tendinte design interior

Culorile anului 2024

 Nuantele precum rosu aprins, galben neon si portocaliu sunt depasite de preferite in favoarea nuantelor mai naturale. Verdele pal este marele protagonist incontestabil al anului 2024, dar si nuantele pamantii apar din nou drept castigatori de necontestat.

Dintre acestea, pe podium urca maro inchis, cu nuanta sa de ciocolata care fascineaza si capteaza privirea, precedand portocaliul ars, galbenul mustar si maro deschis.

Liliac? E definitiv exclus.

Fanteziile anului 2024

In ceea ce privesc motivele si modelele, tendintele anului 2024 favorizeaza stilul boem al anilor 1970 fata de modernismul anilor 1960.

Studiul realizat de 1stDibs evidentiaza ca, in timp ce estetica anilor ’20 si ’30 este in continua crestere (de la 13% asteptat pentru 2021 la 25% pentru 2024), anii ’50 pierd treptat teren.

Desi rigoarea scandinava isi mentine prezenta, designerii, din punct de vedere estetic, nu renunta la expresii maximaliste pentru anul urmator care vine cu volume organice si trasaturile indraznete ale „designului chubby”.

Formele geometrice, mult indragite in 2021, sunt si ele in declin. Modelele de legume si temele decorative florale (excluzand insectele si fluturii) revin in fruntea listei.

Textura predominanta in 2024? Cel cu var (vezi un exemplu de mai jos).

Tendintele de mobilier din 2024

Designul industrial isi pastreaza soliditatea printre cele mai cautate obiecte de uz casnic. Desi popularitatea lor sufera un ușor declin, icoanele care au marcat istoria designului la mijlocul secolului trecut nu lasa loc inovatiilor.

Printre cele mai ravnite piese de mobilier ale anului 2024 se remarca Scaunele Barcelona de Mies van der Rohe, canapeaua DS-600 „Sarpe” de De Sede si familia de scaune Soriana concepute de Afra si Tobia Scarpa.

In ceea ce privesc proiectele de iluminat, candelabrele din sticla de Murano, felinarele Akari de Noguchi, lampa ciuperca de Venini si abajurul de hartie albă de Ingo Maurer se bucura de un mare succes.

Si tendintele din lumea manerelor?

Le-am identificat deja si vi le vom dezvălui pe parcursul anului, cu ajutorul noilor colectii pe care le vom adaugam. Dacă ești curios să descoperi noile manere LineaCali, urmareste-ne in continuare si contacteaza-ne pe o oferta personalizata.

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:


captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus. Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul Tendintele de design interior din 2024

Intr-adevar, o echipa unde se imbina foarte bine prieteniile, colaborarile, colegialitatea, performanta si respectul! Ca fost angajat al firmei Euro Wood, va multumesc ca ati pus una dintre cele mai solide fundatii din cariera mea si mi-ati oferit momente de calitate pe care le pastrez cu drag si acum (dupa 12 ani)! Euro-Wood a ramas familia mea din Iasi, chiar daca ne despart mii de km! Va doresc sa ramaneti la fel de speciali si sa oferiti performanta si incredere pe toate planurile!

Mihaela C. octombrie 29, 2021

<< Anterior
Urmator >>