Sfaturi despre finisarea lemnului cu ulei

Uleiurile sunt o alternativă bună a lacurilor pentru a proteja lemnul. Ele pătrund adânc în lemn, porii rămân deschiși, lemnul arată și se simte netratat. Vă arătăm la ce ar trebui să acordați atenție atunci când dati cu ulei mobila sau pardoselile din lemn și ce uleiuri și opțiuni de design vă sunt disponibile.

Finisarea lemnului cu uleiuri – de asta aveți nevoie!

Pentru lemn de interior recomandam  ADLER Legno Ol  – Incolor & White. Poate fi folosit universal pentru podele din lemn, mobilier din lemn, blaturi de masă și multe altele. Uleiul Legno OL este foarte rezistent la apă.

 

Instrucțiuni despre cum să finisati corect lemnul  cu ulei

Cu sfaturile noastre puteți finisa lemnul cu ușurință. Am adunat sfaturi practice pentru tine, astfel încât să știi ce trebuie să iei în considerare la folosirea uleiului.

finisarea lemnului cu ulei

Cum aplicați ulei pe lemn?

Pretratare: curățare și șlefuire

Murdăria persistentă și grasă de pe suprafețele din lemn finisate cu ulei poate fi  îndepărtată ușor cu un agent de curățare de înaltă calitate, cum ar fi detergentul Legno Reiniger. Acesta se aplică pe zona afectata cu o cârpă de bumbac. Înainte de ungere, suprafețele din lemn trebuie șlefuite. Acesta este singurul mod în care uleiul poate pătrunde bine în lemn. În plus, orice murdărie și denivelări vor fi îndepărtate și reparate. Pentru a face acest lucru, utilizați hârtie abrazivă cu granulație 180-220 sau lână de șlefuit și șlefuiți întotdeauna în direcția fibrei lemnului. Apoi curățați suprafața cu o perie de praf sau o cârpă, astfel încât să nu rămână praf de șlefuit.

Aplicați ulei, lăsați să se usuce și ștergeți

Uleiul poate fi apoi aplicat folosind un penson, burete sau trafalete.

Sfat ADLER: Goliți uleiul într-o tavă mică de vopsea sau pe capacul unei găleți de vopsea, astfel încât să poată fi dozat mai bine. Dupa ce aplicati uleiul lasati-l să se înmoaie timp de aproximativ 10 minute. Apoi ștergeți excesul cu o cârpă curată în direcția fibrei lemnului !

Incolor, alb sau colorat?

Atunci când alegeți un ulei, puteți alege dintre uleiuri incolore sau colorate. Dacă nu doriți să schimbați culoarea mobilierului sau a podelei, dar doriți doar să protejați lemnul, utilizați un ulei incolor. Legno-Ol White asigură o culoare ușor lăptoasă. Uleiul universal pentru lemn are, de asemenea, un efect de respingere a apei și murdăriei și subliniază structura naturală a lemnului. De asemenea, este rezistent la transpirație și salivă și este sigur pentru alimente.

 

finisarea lemnului cu ulei

Desigur, puteți transforma parchetul de stejar deschis într-o pardoseală la modă mai închisă la culoare. Există uleiuri colorate precum  Legno-Color pentru asta. Uleiul colorat are, de asemenea, o rezistență foarte bună la apă și adâncește structura naturală a lemnului. Datorită structurii sale ușoare de gel, produsul este ușor de prelucrat.

Cât timp trebuie să se usuce uleiul pe lemn?

Uscarea depinde de substrat, grosimea stratului aplicat, temperatură, schimbul de aer și umiditatea relativă. Pentru a asigura o uscare adecvată, asigurați o bună ventilație a încăperii. O a doua aplicare cu ulei este de obicei posibilă după 4 până la 6 ore. Uleiurile din lemn necesită un timp mai lung pentru a se usca complet. Uleiul ADLER Legno OL se usucă complet după aproximativ 7 zile.

Uleiuri speciale

Daca iti doresti ceva deosebit, ecologic si natural, iti recomandam  uleiul Legno Hartwachsol pe baza de ceara si uleiuri naturale. Pentru regina pădurilor – pinul – cel mai bine este să folosiți Legno-Zirbenöl, care este făcut cu ulei de pin pur. Proprietățile naturale ale lemnului de pin sunt păstrate.

finisarea lemnului cu ulei

Uleiuri pentru exterior

De asemenea, vă puteți rafina și proteja lemnul cu uleiuri speciale pentru lemn cu utilizare exterioara. Vă recomandăm uleiul Pullex Bodenol pentru pardoseli de terasă și alte suprafețe orizontale din lemn. Uleiul pentru lemn Pullex Holzol este soluția ideală pentru toate suprafețele verticale, cum ar fi casele din lemn, copertinele și placarea din lemn. Dacă vrei să ai grijă de mobilierul tău de grădină, atunci  uleiul de tec Pullex Teakol este  produsul potrivit.

Îngrijirea și împrospătarea suprafețelor din lemn date cu ulei

Pentru a ne asigura că suprafețele din lemn finisate cu ulei rămân frumoase, vă recomandăm să le împrospătați anual. Pentru a va usura munca folositi setul de îngrijire Legno-Pflegeset. Piesele de mobilier foarte folosite, cum ar fi masa de sufragerie sau parchetul, vă vor mulțumi.

finisarea lemnului cu ulei

Sfaturi pentru procesare

Instrumente: Pensonul Solvamaxx este cel mai potrivit pentru aplicare. Cu perii săi din poliester, acest lucru asigură un rezultat uniform fără urme de perie. Când finisati  podeaua, utilizați o rolă sau  o perie pentru podea.

finisarea lemnului cu ulei

Excesul de ulei: Orice exces de ulei după aplicare trebuie șters, altfel pot rămâne pete inestetice. Cel mai bine este să folosiți o cârpă pentru a șterge reziduurile de ulei de pe lemn.

Sfat ADLER: Goliți uleiul într-o tavă mică de vopsea sau pe capacul unei găleți de vopsea, astfel încât să poată fi dozat mai bine. Dupa ce aplicati uleiul lăsați-l să se înmoaie timp de aproximativ 10 minute. Apoi ștergeți excesul cu o cârpă curată în direcția fibrei lemnului.

Pentru mai multe detalii şi informaţii ne puteţi suna la 0728 718 718 sau ne puteţi trimite un mesaj.

 

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:


captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus. Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul Sfaturi despre finisarea lemnului cu ulei

Intr-adevar, o echipa unde se imbina foarte bine prieteniile, colaborarile, colegialitatea, performanta si respectul! Ca fost angajat al firmei Euro Wood, va multumesc ca ati pus una dintre cele mai solide fundatii din cariera mea si mi-ati oferit momente de calitate pe care le pastrez cu drag si acum (dupa 12 ani)! Euro-Wood a ramas familia mea din Iasi, chiar daca ne despart mii de km! Va doresc sa ramaneti la fel de speciali si sa oferiti performanta si incredere pe toate planurile!

Mihaela C. octombrie 29, 2021

<< Anterior
Urmator >>