Scoala de la Bunesti – proiect dedicat studentilor la arhitectura

In perioada 25.07.2022-29.07.2022 am avut deosebita placere sa participam la un proiect inedit si interesant intitulat „Scoala de la Bunesti” (editia a 3-a), un proiect educational dedicat studentilor la arhitectura din cadrul Universitatii de Arhitectura din Bucuresti.

In cadrul evenimentului s-au desfasurat mai multe ateliere de lucru:

–  atelierul de dulgherie – in care a fost realizata sarpanta „Casei Calaretului”;

atelierul de tamplarie – atelier in care s-au finisat elementele de tamplarie (usi si ferestre) la „Casa de Canepa”;

atelierul de piatra – unde se construieste bucataria trapezei;

atelierul „cob” unde se vor construi dusurile.

Atelierul de tamplarie a fost coordonat de reprezentantul Euro-Wood SRL, dl Florentin Patriche. Activitatea a inceput cu pregatirea lemnului, slefuirea ferestrelor si usilor. S-a trecut la realizarea finisajului: aplicarea impregnantului, grundului si lacului (marca ADLER-Austria). Produsele folosite sunt din gama Lignovit pentru finisaj exterior natur dedicat pinului.

Toate aceste etape au fost organizate in zile diferite, dupa cum urmeaza:

ziua 1 – a fost aplicat impregnantul si grundul;

ziua 2 – a fost aplicat lacul;

ziua 3 – ferestrele au fost echipate cu feronerie AGB, garnituri Roverplastik si sticla.

La final ferestrele au fost montate in peretii „Casei de Canepa”.

La atelierul de tamplarie coordonat de reprezentantul firmei Euro-Wood au participat: Cristiana (anul V); Andrea si Alexandra (anul IV) care au declarat in unanimitate ca au participat la cel mai interesant atelier, din punctul lor de vedere. Argumentele lor: etape clare de prelucrare, calitatea produselor folosite si satisfactia unui produs finit impecabil care respecta cele mai inalte standarde de calitate.

Desfasurarea finisarii ferestrelor pe etape:

a) finisarea lemnului. Acesta etapa s-a realizat cu ajutorul produselor de finisare din gama finlandeza a producatorului MIRKA, acestia au  pus la dispozitie o masina de slefuit dreptunghilara model DEOS 353CV. De asemenea partenerii de la MIRKA au asigurat si o parte din materialele abrazive folosite la slefuirea lemnului: Abranet MIRKA – granulatie P80, P120 si Caratflex MIRKA P240.

b) impregnarea lemnului s-a efectuat prin pensulare cu Ligno+ Base (impregnant ADLER), un strat;

c) grunduirea lemnului s-a efectuat cu Ligno +Plus Sealer (grund ADLER) tot prin pensulare, un strat;

d) aplicarea lacului, Ligno Plus TopM  (lacul ADLER), prin pensulare, 2 straturi.

Tot in cadrul atelierului de tamplarie s-au slefuit stalpii casei cu aceeasi masina de slefuit MIRKA DEOS, apoi s-au finisat stalpii si pardoseala exterioara si interiorul prispei casei cu produsul ADLER Pullex 3 in 1, culoare Puma.

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:


captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus. Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul Scoala de la Bunesti – proiect dedicat studentilor la arhitectura

Intr-adevar, o echipa unde se imbina foarte bine prieteniile, colaborarile, colegialitatea, performanta si respectul! Ca fost angajat al firmei Euro Wood, va multumesc ca ati pus una dintre cele mai solide fundatii din cariera mea si mi-ati oferit momente de calitate pe care le pastrez cu drag si acum (dupa 12 ani)! Euro-Wood a ramas familia mea din Iasi, chiar daca ne despart mii de km! Va doresc sa ramaneti la fel de speciali si sa oferiti performanta si incredere pe toate planurile!

Mihaela C. octombrie 29, 2021

<< Anterior
Urmator >>