Cum sa decorezi in stil baroc?

A da o nota vintage unui mediu nu este deloc simplu, mai ales daca stilul cu care vrei sa-l caracterizezi este cel baroc; este suficienta o piesa de mobilier, o lampa sau un obiect nepotrivit pentru a face mediul neprielnic. Baroc, de fapt, nu este sinonim cu kitsch-ul, ci reflecta bogatia si opulenta celor care il adopta.

Deci, cum se face? Din fericire, ne vin in ajutor designerii care, cu mare pricepere, au reinterpretat acest stil intr-o varianta moderna.

stil baroc cu Linea Cali pe www.euro-wood.ro

Ferruccio Laviani este unul dintre acestia. Cu lampa sa Bourgie din policarbonat transparent de un stil inconfundabil, a facut acest stil cunoscut chiar si ultimelor generatii. Baza triunghiulara, de inspiratie clara baroc, tine o palarie mare realizata cu un efect pliat foarte particular care, odata aprinsa, difuzeaza un joc cu mii de reflexe.

stil baroc cu Linea Cali pe www.euro-wood.ro

Si Alessandro Mendini a participat la promovarea acestui neobaroc italian. Fotoliul sau Proust, proiectat în 1978 pentru Cappellini si Magis, prinde contur ca un fotoliu modern datorita tehnicii matritei rotative. La fotoliul Proust distingem picioarele fin sculptate si cotierele curbate, elemente distinctive ale acestor importante scaune create in stil baroc.

Insa un designer de interior atent si profesionist, pe langa cele mai cunoscute accesorii de mobilier, nu poate uita unul dintre obiectele pe care le folosim cel mai mult in timpul zilei, dar deseori parca invizibil: manerul.

Indiferent dacă este combinat cu o usa contemporana sau antica, manerul in stil baroc ofera acea nota in plus care face diferenta. Si in acest caz nu exista o propunere care sa tina; cel mai autentic stil baroc domneste in colectiile Linea Cali.

Linea Cali prezinta numeroase colectii in catalogul sau capabile sa puna in valoare fiecare usa si sa faca mediul aristocratic si exclusivist. Toate manerele sunt realizate in intregime din alama si „imbracate” cu finisaje pretioase: patinat, aurul frantuzesc și auriu lucios cu pelicula de aur 24K sunt doar cateva dintre finisajele fascinante disponibile in catalog.

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:


captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus. Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul Cum sa decorezi in stil baroc?

Intr-adevar, o echipa unde se imbina foarte bine prieteniile, colaborarile, colegialitatea, performanta si respectul! Ca fost angajat al firmei Euro Wood, va multumesc ca ati pus una dintre cele mai solide fundatii din cariera mea si mi-ati oferit momente de calitate pe care le pastrez cu drag si acum (dupa 12 ani)! Euro-Wood a ramas familia mea din Iasi, chiar daca ne despart mii de km! Va doresc sa ramaneti la fel de speciali si sa oferiti performanta si incredere pe toate planurile!

Mihaela C. octombrie 29, 2021

<< Anterior
Urmator >>