Ceara pentru lemn – care este rolul acesteia?

Întreținerea lemnului și protejarea lui împotriva factorilor externi reprezintă o mare provocare pentru constructori și pentru proprietarii de case și pensiuni. În sprijinul acestora, Euro-Wood vine cu o gamă întreagă de soluții de finisare, care vor asigura lemnului strălucirea și rezistența necesară. Cum se folosește însă ceara pentru lemn și care sunt principalele ei proprietăți?

Ceara, ca finisaj de bază, ajută la protejarea suprafeței lemnului, formând o barieră ce împiedică pătrunderea substanțelor din exterior. De asemenea, ajută la păstrarea umezelii naturale în interiorul lemnului, oprind deteriorarea prematură a acestuia. Un alt avantaj – sporește coeziunea fibrelor lemnoase, împiedicând crăparea şi așchierea lemnului.

Pe lângă toate acestea, ceara pentru lemn este un produs de finisare recomandat nu doar pentru protecție, ci și pentru așa-zisa hrănire a lemnului. Ceara păstrează culoarea naturală a lemnului, câtă vreme aceasta are în compoziție și compuși naturali, precum ceara de albine. Mulți utilizatori sunt de părere ca lemnul, odată tăiat, nu mai poate fi hrănit în niciun fel, atâta timp cât acesta își ia toate ingredientele necesare din natură, în timpul creșterii. În realitate însă, operațiunea de ceruire a lemnului va conferi acestui material durabilitate și frumusețea naturală, care va da un aspect autentic mobilierului sau locuinței tale.

Din acest punct de vedere, Euro-Wood pune la dispoziție soluții de finisare lemn atât pentru interior, cât și pentru exterior. Iar dacă pentru interior lucrurile sunt ceva mai simple, atunci când vorbim despre tratarea lemnului la exterior, avem nevoie de soluții complexe și eficiente, capabile sa facă față acțiunii factorilor de mediu. Astfel, avem la îndemână impregnanți pe baza de ceară pentru lemn, deosebit de eficienți pentru mobilierul de grădină, precum și pentru uși, cercevele și tocuri.

Soluția se aplică în două straturi, dar si prin imersia corpurilor în aceasta, pentru o impregnare mai eficientă și uniformă a lemnului. Astfel, în cazul în care sunteți deținătorul unei cabane din lemn, a unui foișor sau a oricărei alte construcții din lemn care intră în contact direct cu aerul, Euro-Wood are soluțiile adecvate pentru protecție și întreținere.

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus.
Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera
circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul Ceara pentru lemn – care este rolul acesteia?

Vreau sa multumesc pentru sprijin  domnului Iulian Lupu. Am avut o comanda de vopseluri si am primit-o exact cum a promis si in termen. Pentru tineretea si devotamentul lui îl felicit si inca o data multumiri.

Vantu M. June 10, 2019

<< Anterior
Urmator >>