10 idei de amenajare a pergolelor de lemn

Nu încape îndoială că pergolele din lemn sunt accesorii cheie care te ajută să îţi creezi o oază de relaxare mult visată în timpul sezonului cald. Sunt extrem de uşor de montat chiar şi pe spaţii cu dimensiuni relativ reduse, sunt uşor de întreţinut cu lacuri şi vopsele pentru lemn şi pot fi utilizate perioade îndelungate de timp; în plus aceste accesorii destinate înfrumusetării grădinii şi terasei pot fi personalizate fără prea multe cheltuieli.

În rândurile următoare puteţi descoperi 10 idei de amenajare şi personalizare a spaţiului de relaxare creat în jurul pergolelor din lemn.

1. Pergole decorate cu pânza vaporoasă

Designul inedit al pergolelor le face uşor de personalizat şi integrat în ansamblul general. Tot mai mulţi designeri recomandă decorarea acestora cu pânze vaporoase ce creează un mediu ambiant relaxant, romantic, prietenos. În cazul acestora este important să se ţină seama de câteva detalii pentru a spori frumuseţea locului: culoare, texturi, metode de fixare. Culorile deschise oferă un plus de eleganță esenţelor din lemn de culori închise, contrastul creat oferind echilibru cromatic locului.

2. Pergole cu copertine fixe

Copertinele sunt deopotrivă elemente funcţionale şi decorative. Dacă alegi să montezi pergolele în grădină, în zone aflate în bătaia directă a soarelui pentru mult timp, copertinele fixe sunt detaliile care te lasă să te bucuri de momentele tale de relaxare. Alege copertine din materiale care lasă aerul să circule, astfel nu se va crea senzaţia de înăbuşeală. Când vine vorba de culoare, poţi opta pentru alb, crem, gri, verde pastel, olive sau galben pastel. Acestea vor contrasta cu verdele grădinii şi vor completa plăcut decorul ce are în centrul atenţiei iarba proaspătă şi lemnul pergolei.

3. Pergole cu copertine retractabile

Copertinele retractabile sunt, ca şi modelele fixe, elemente decorative şi cu rol practic. Faţă de modelele fixe acestea pot avea un aspect vălurit şi oferă zonei un aer romantic. Stofele vaporoase sunt perfecte pentru că protejează şi oferă senzaţii plăcute la fiecare adiere a vântului.

4. Pergole decorate cu iedere

Iedera este o plantă care captivează, care învăluie stâlpii din lemn ai pergolelor oferind un aspect rustic natural, astfel te poţi bucura de un aer sofisticat rupt din natură. Pentru a crea contraste poţi alege să decorezi canapelele şi scaunele integrate în decor cu perne în culori pastel, care completează perfect peisajul de vară.

5. Pergole din lemn, un tablou floral desăvârşit

Florile sunt întotdeauna elemente decorative care inspiră, deci trebuie luate în seamă şi integrate în orice ansamblu care se doreşte a fi familial. Ghivecele cu muscate suspendate de bârnele orizontale exterioare, creează un aer rustic impresionant. Pot fi integrate suporturi decorative din fier forjat în puncte cheie astfel se păstrează un aspect unitar vibrant.

6. Pergole din lemn cu cuib de relaxare

Cuibul de relaxare suspendat în unul dintre punctele cheie poate fi deliciul copiilor, însă poate deveni locul perfect de petrecere a unei dupa-amieze caniculare. Dacă doreşti să te bucuri de un colţ dinamic, alege un cuib din stofă în nuanţe vibrante, dacă eşti adeptă a stilului oriental, poţi opta pentru modele de cuiburi din lemn împletit, mai elegante şi mai rafinate.

7. Pergole amenajate în stil minimalist

Stilul minimalist continuă să facă furori şi să fie apreciat de tineri. Mai puţin personal, dar mai practic, decorul minimalist poate fi uşor transformat într-un loc perfect de petrecere. Masa, scaunele şi barul din lemn nu trebuie să lipsească pentru a completa un asemenea loc.

8. Pergole în stil exotic

Decorul luxuriant este uşor de creat cu ajutorul lemnului cu textură exotică şi a plantelor cu frunze cărnoase. Deci mobilierul din bambus sau tec, alături de palmieri şi ficuşi, pot completa perfect un astfel de tablou. Este important ca toate elementele introduse să deţină o tentă orientală, astfel vei crea o oază de relaxare cu personalitate.

9. Pergolele amenajate în stil vintage

Stilul vintage poate fi adus cu uşurinţă într-un cadru dominat de pergole din lemn. Piesele de mobilier din fier forjat, pernele decorate cu flori pastel şi lămpile dominante cu decoraţiuni ample sunt câteva piese care te pot ajuta să creezi o zonă de relaxare cu accente vintage.

10. Pergole din lemn feng shui

Când vine vorba de feng shui, trebuie urmărite mai multe detalii pentru a atrage energiile pozitive. Poziţionarea pergolei este un detaliu important ce trebuie analizat cu atenţie încă din stadiul de proiect. Amenajarea acesteia trebuie să atragă lumină, energiile benefice şi să inducă stare de relaxare. Lămpile din hârtie şi decoraţiunile create din materiale naturale trebuie introduse într-un spaţiu ce se doreşte armonios.

 

 
 
Cere informatii


Doresc informații despre:captcha

Prin completarea si transmiterea acestui formular va dati acordul pentru prelucrarea datelor inscrise mai sus.
Euro-Wood respecta prevederile Regulamentului 2016/679/UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera
circulatie a acestor date, pentru mai multe detalii consultati pagina Termeni si conditii. Va multumim.

Doriti informatii despre produsul 10 idei de amenajare a pergolelor de lemn

Vreau sa multumesc pentru sprijin  domnului Iulian Lupu. Am avut o comanda de vopseluri si am primit-o exact cum a promis si in termen. Pentru tineretea si devotamentul lui îl felicit si inca o data multumiri.

Vantu M. June 10, 2019

<< Anterior
Urmator >>